SASTOJCI– 2 šoljice brašna– 2 kašike šećera– ¼ kašičice soli– ¾ šolje maslaca– 1 jaje– 2 kašike vode– 1 šolja slatke pavlake– ½ šolje mleka– 1 ½ šolje narendane čokolade– 2 kašike šećera– ¼ kašičice soli– 2 jaja
PRIPREMA
Pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac i mesite dok ne dobijete ujednačene mrvice.
Potom dodajte žumanca i vodu, pa mesite zajedno dok dobijete kompaktno testo. Oblikujte kuglu i odložite u frižider na 30 minuta. Nako toga, razvaljajte u krug i smestite u kalup.
Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni sa folijom, pa još osam bez folije. U šerpi zagrevajte pavlaku do ključanja, zatim sklonite sa ringle pa umešajte naseckanu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi.
Dodajte šećer i so. Umutite jaja idodajte ih čokoladi. Ulijte mešavinu na ohlađeni tart i pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta, dok površina postane kruta i sjajna.
Nema komentara:
Objavi komentar