Sastojci
6 do 7 banana
1l mlijeka
200g pettit keksa
četiri kašike gustina
tri žumanca
dva pudinga od vanilie
200g šećera
pola čaše vode
125g margarina ili putera
200ml šlaga vrhnje za kolače
jedan limun
Način pripreme
1l mlijeka
200g pettit keksa
četiri kašike gustina
tri žumanca
dva pudinga od vanilie
200g šećera
pola čaše vode
125g margarina ili putera
200ml šlaga vrhnje za kolače
jedan limun
Način pripreme
Umutiti 4 kašike gustina, 3 žumanca, 2 pudinga od vanilie, 200g šećera rastopljenog u pola čaše vode i malo mlijeka. Zatim to pričiniti sa 1l provrelog mlijeka. Kada se krema ohladi dodati margarin i dobro izmiksati.
U četvrtastu posudu ili tepsiju poredati kekse, zatim na njih staviti banane izrezane na pola po dužini i zaliti ušećerenim sokom od jednog limuna. Preko banana preliti ohlađen fil i premazati šlagom ili vrhnjem za kolače po želji. Ukrasiti ribanom čokoladom.
U četvrtastu posudu ili tepsiju poredati kekse, zatim na njih staviti banane izrezane na pola po dužini i zaliti ušećerenim sokom od jednog limuna. Preko banana preliti ohlađen fil i premazati šlagom ili vrhnjem za kolače po želji. Ukrasiti ribanom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar