Sastojci
Biskvit
3 jaja
100g Glatkog brašna Podravka
100g šecera
Za mousse
250g bjele čokolade
5g želatine
25ml mlijeka
250ml Slatkog vrhnja Dolcela
250g šumskog voća
Priprema
3 jaja
100g Glatkog brašna Podravka
100g šecera
Za mousse
250g bjele čokolade
5g želatine
25ml mlijeka
250ml Slatkog vrhnja Dolcela
250g šumskog voća
Priprema
1.
Za biskvit umutiti jaja i šecer dok ne postanu svjetli i pjenasti,dodati brašno i još izmiksati.Stavite tjesto u kalup promjera 24cm obložen papirom za pecenje.Pecite na200 stupnjeva 10-15 min ovisno o pecnici.
Za mousse bjelu ćokoladu otopite,želatinu stavite u hladnu vodu,kad je mekana otopite je u toplom mlijeku.Izmješajte sve s polu šlagom.
Kad se biskvit ohladi skinite papir stavite na pladanj stavite obrucod torte,na biskvit složite šumsko voce ,poviše cokoladni mus.
Stavite kolac u zamrzivac najmanje 3 sata.Kad se stvrdne,izvadite obruc i ukrasite po želji,izribanom bjelom čokoladom,vocem.
Možete stviti voće po želji npr. jagode,maline!!!
Nema komentara:
Objavi komentar