Sastojci
(mjera je čaša od 2 dl)
- 1,5 čaša brašna
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša mlijeka
- 3 žlice ulja
- 5 žlica pekmeza od marelice
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 žlica dodataka za medenjake (cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i pimenta)
Za premaz
- 5 žlica pekmeza od marelice
- 10 dkg naribane čokolade za kuhanje
Za glazuru
- 15 dkg tamne čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema
- Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese.
- U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
- Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite
- Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar