petak, 21. listopada 2016.

DOMAĆA MEDENA SRCA



Sastojci

(mjera je čaša od 2 dl)
  • 1,5 čaša brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1,5 čaša mlijeka
  • 3 žlice ulja
  • 5 žlica pekmeza od marelice
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 1 žlica dodataka za medenjake (cimeta, klinčića, muškatnog oraščića i pimenta)

Za premaz

  • 5 žlica pekmeza od marelice
  • 10 dkg naribane čokolade za kuhanje

Za glazuru

  • 15 dkg tamne čokolade
  • 3 žlice ulja

Priprema

  1. Pomiješati u posudi sve suhe sastojke pa postepeno uz miksanje uliti mlijeko, ulje i pekmez. Dobivenu biskvitnu smjesu koja bi trebala prilično rijetka izliti u mjernu posudu radi lakšeg odvajanja na dva jednaka dijela. Trebali biste dobiti cca. 8 dl smjese.
  2. U namašćen i pobrašnjen lim izliti polovicu smjese pa peći u pećnici na 175°C 15 minuta. Izvaditi iz pećnice pa odmah pažljivo premazati pekmezom i posipati ravnomjerno naribanom čokoladom. Izliti po tome drugi dio smjese pa vratiti u pećnicu i nastaviti peći još 30 min.
  3. Pečeni kolač prohladiti, rezati kalupićem u obliku srca, umakati u čokoladnu glazuru i pustiti da se stvrdne. Ostatke nakon rezanja srca iskoristite tako da ih natrgate na sitne komadiće, polijete sa dvije žlice ruma pa radite male kuglice vlažnim rukama, uvaljate ih u čokoladu i po želji ukrasite
  4. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...