Sastojci
- Biskvit: peci x 3
- 3 jaja
- 3 kasike secera
- 3 kasike brasna
- pola praska za pecivo
- 2 kasike kakaoa
- 1 dcl mlijeka
- 50 ml ulja
- Preljev:
- 3 dcl vode
- 3 kasike secera
- 1 dcl mlijeka
- 1 kasika kakaoa
- fil:
- 6 dcl vrhnja (biljnog) za slag
- 200 g crne cokolade
- 200 g mlijecne cokolade
- 200 g bijele cokolade
Priprema
- 1.jaja i secer iszmutite dodajte mlijeko, ulje da se secer istopi. Brasno, kakao, pr. za pecivo dodajte i sve dobro izmutite.
- Kore peci tri, ili povecajte sastojke za 3 puta i pecite odjednom. Meni je to riskantno, pa nisam.
- 2.Peci u kalupau 28 cm , na 180 dok se ne ispece.Ja sam moje pekla dobrih pola sata svaku.
- 3.Pecene i prohladjene kore preliti preljevom takodje prohladjenim (gotovo hladnim).
- 4.Preljev ce te napraviti tako sto vodu i secer kuhate oko 5 min i u to dodate mlijeko i kakao i provrete i sklonite da se hladi.
- 5.Filove pravite lako.U tri serpice uspete po 200 ml vrhnja za slag i u svaku dodati po 200 g cokolade. Svaku vrstu fila dobijete zagrijavanjem dok se cokolada ne otopi. Moze i da prokuha, ne smeta.Ostaviti ih sve da se dobro ohlade. Ja sam bijelu hladila u frizideru jer bila tecna kao voda.
- 6.Kada ste ispekli kore i svaku zalili, umutite mikserom svaki fil.Slazite koru pa fil od crne cokolade, kora pa fil od mlijecne cokolade, pa opet kora i fil od bijele cokolade.
- 7.Ostaviti u frizider da se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar