ponedjeljak, 24. listopada 2016.

Donkina torta



Sastojci

  • Biskvit: peci x 3
  • jaja
  • 3 kasike secera
  • 3 kasike brasna
  • pola praska za pecivo
  • 2 kasike kakaoa
  • 1 dcl mlijeka
  • 50 ml ulja
  • Preljev:
  • 3 dcl vode
  • 3 kasike secera
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 kasika kakaoa
  • fil:
  • 6 dcl vrhnja (biljnog) za slag
  • 200 g crne cokolade
  • 200 g mlijecne cokolade
  • 200 g bijele cokolade

Priprema

  1. 1.
    jaja i secer iszmutite dodajte mlijeko, ulje da se secer istopi. Brasno, kakao, pr. za pecivo dodajte i sve dobro izmutite.
    1. Kore peci tri, ili povecajte sastojke za 3 puta i pecite odjednom. Meni je to riskantno, pa nisam.

    2. 2.
      Peci u kalupau 28 cm , na 180 dok se ne ispece.
      Ja sam moje pekla dobrih pola sata svaku.
    3. 3.
      Pecene i prohladjene kore preliti preljevom takodje prohladjenim (gotovo hladnim).
    4. 4.
      Preljev ce te napraviti tako sto vodu i secer kuhate oko 5 min i u to dodate mlijeko i kakao i provrete i sklonite da se hladi.
    5. 5.
      Filove pravite lako.
      U tri serpice uspete po 200 ml vrhnja za slag i u svaku dodati po 200 g cokolade. Svaku vrstu fila dobijete zagrijavanjem dok se cokolada ne otopi. Moze i da prokuha, ne smeta.
      Ostaviti ih sve da se dobro ohlade. Ja sam bijelu hladila u frizideru jer bila tecna kao voda.
    6. 6.
      Kada ste ispekli kore i svaku zalili, umutite mikserom svaki fil.
      Slazite koru pa fil od crne cokolade, kora pa fil od mlijecne cokolade, pa opet kora i fil od bijele cokolade.
    7. 7.
      Ostaviti u frizider da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...