Sastojci
TIJESTO:
- 12,5 dkg brašna
- 10 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dkg maslaca
- 4 žumanjka
- ½ praška za pecivo
- 4 bjelanjka
- 20 dkg šećera
- 80 g badema u listićima
KREMA 1:
- 30 dkg višanja bez koštica ili malina
- 1 žlica šećera
- 1 dcl vode
- 1 puding od vanilije
KREMA 2:
- 2,5 dcl slatkog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 1 šlagfix
Način pripreme
PRIPREMA TIJESTA:
- Izmiješajte brašno, šećer i vanilin šećer u posudi.
- Dodajte maslac narezan na listiće i žumanjke.
- Umijesite prhko tijesto.
- Podijelite tijesto na dva jednaka dijela.
- Na dno kalupa postavite masni papir i prstima rasporedite tijesto.
- Kalup u kome sam ja pekla je promijera 26 cm.
- Zatim umutite bjelanjke u čvrst snijeg sa šećerom.
- S bjelanjcima premažite krug s tijestom s tim da ostavite 0,5 cm praznog prostora do ruba, jer će se bjelanjci raširiti tijekom pečenja.
- Po bjelanjcima pospite listiće badema.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
- Kada su se bjelanjci i bademi blago zarumenili, izvadite iz pećnice.
- Tijesto ne trebate skidati s masnog papira dok se potpuno ne ohlade.
- Ponovite postupak pečenja sa ostalom polovinom tijesta.
- Jedno tijesto kada izvadite iz pećnice odmah izrežite na 12 dijelova.
PRIPREMA KREME 1:
- Izmiješajte puding sa žlicom šećera i malo hladne vode.
- Preostalu vodu zagrijte, dodajte voće i kratko prokuhajte.
- Sada dodajte i razmućeni puding i sve zajedno još kratko kuhajte dok se ne zgusne.
- Ostavite kremu da se ohladi.
PRIPREMA KREME 2:
- Umutite slatko vrhnje.
- Dodajte vanilin šećer i vrećicu šlagfixa.
SLAGANJE:
- Tijesto – krema 1 – krema 2
- Odozgo pažljivo rasporediti narezane trokute drugog tijesta, možete posuti šećerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar