Potrebno je:
– 36 čokoladnih sendvič keksa,
– 5 kašika istopljenog putera,
– 900 g krem sira,
– 1/3 šolje šećera,
– 1 kašika vanila ekstra
kta,
– 1 šolja mleka,
– 1 kašika želatina.
– 5 kašika istopljenog putera,
– 900 g krem sira,
– 1/3 šolje šećera,
– 1 kašika vanila ekstra
kta,
– 1 šolja mleka,
– 1 kašika želatina.
Način pripreme:
Sendvič kekse rastavite tako da sa jedne strane imate samo kekse, a sa druge samo punjenje.
U plastičnu kesu sa zatvaračem sipajte kekse, pa ih dobro izlupajte oklagijom. Sipajte keks u činiju, dodajte pet kašika istopljenog putera, dobro izmešajte pa prespite u kalup.
U jednu šerpicu sipajte krem sir, šećer, punjenje od keksa i vanila ekstrakt, pa sve dobro promešajte mutilicom. Zatim u toplo mleko sipajte u želatin i dodajte to u šepicu. Neka fil još malo prokuva, pa ga sipajte u kalup preko podloge.
Preko sipajte još malo izmrvljenih keksa, pa stavite u frižider da se hladi četiri sata.
Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar