subota, 22. listopada 2016.

KROKANT VOĆNA TORTA




Za testo: 220 g brašna, jaje, 100 g hladnog putera, 50 g šećera u prahu i kesica vanilin šećera. Za fil: 6 jaja, 600 g svežih ili smrznutih malina, 50 ml soka od limuna, 375 g šećera, 40 g gustina, 80 g hladnog putera i sveže ili kandirane maline za dekoraciju.
Zamesite glatko testo od svih sastojaka, umotajte u plastičnu foliju i ohladite tokom noći u frižideru. Sutradan razvijte oklagijom, stavite u podmazan kalup za tart, kašikom pritisnite dno, testo izvucite prstima uz ivice, pokrijte papirom za pečenje, stavite šaku pasulja i pecite u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Sklonite papir i pasulj i pecite još pet minuta. U posudu sipajte 100 ml vode, maline, 40 g šećera, 40 ml soka od limuna i kuvajte dok se voće ne raspadne. Procedite, ispasirajte, odvojte 400 g, a ostatak ostavite sa strane. Žumanca umutite sa 35 g šećera i gustinom, dodajte 400 g pirea, prokuvajte, sklonite s ringle, procedite, umešajte puter i nafilujte ohlađenu koru. Na pari mikserom umutite belanca, ostatak šećera i limunovog soka. Kad se šećer otopi, sklonite s ringle i nastavite da mutite dok se smesa sasvim ne ohladi, pa umešajte preostali voćni pire. Sipajte u kesu sa dekorativnim nastavkom, napravite puslice, zapecite u rerni minut, dva i izvadite čim puslice porumene. Pospite šećerom u prahu, ukrasite malinama i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...