ponedjeljak, 24. listopada 2016.

NEŠTO NAJFINIJE I NAJLJEPŠE



Sastojci
biskvit

8 bjelanaca + prstohvat soli

10 žlica šećera

10 žlica oštrog brašna

5 žlica gorkog kakaa

1 paketić praška za pecivo

1 paketić vanilin šećera

1 žličica cimeta

200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)

200 ml ulja

preljev za biskvit

300 ml mlijeka

3 žlice čokolade u prahu

1 zvjezdasti anis
krema

8 žumanaca

200 g šećera

2 paketića vanilin šećera

100 ml mlijeka

100 g mlijeka u prahu

200 g maslaca

200 g čokolade u prahu

100 g lješnjaka

100 ml vrhnja za šlag

premaz

400 ml vrhnja za šlag

1 paketić šlagfixa

100 g kiselog vrhnja

Priprema
1.Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.

2.Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti.
3. Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.

4.Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.

5.Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).

6.U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.

7.Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.

8.Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade…
9.Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...