ponedjeljak, 24. listopada 2016.
NEŠTO NAJFINIJE I NAJLJEPŠE
Sastojci
biskvit
8 bjelanaca + prstohvat soli
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
5 žlica gorkog kakaa
1 paketić praška za pecivo
1 paketić vanilin šećera
1 žličica cimeta
200 ml tekućeg jogurta (3,2% m.m.)
200 ml ulja
preljev za biskvit
300 ml mlijeka
3 žlice čokolade u prahu
1 zvjezdasti anis
krema
8 žumanaca
200 g šećera
2 paketića vanilin šećera
100 ml mlijeka
100 g mlijeka u prahu
200 g maslaca
200 g čokolade u prahu
100 g lješnjaka
100 ml vrhnja za šlag
premaz
400 ml vrhnja za šlag
1 paketić šlagfixa
100 g kiselog vrhnja
Priprema
1.Za biskvit istući čvrst snijeg sa malo soli, šećerom i vanilin šećerom, potom lagano pjenjačom umiješati ulje, jogurt i prosijano brašno s praškom za pecivo, kakaom i cimetom.
2.Smjesu izliti na najveći lim za pečenje (onaj od pećnice) obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu (160*C). Ne treba mu dugo… izvaditi, ohladiti.
3. Prerezati na 2 dijela, svaki pažljivo odvojiti od papira (biskvit je sočan i nježan, stoga pažljivo), prvi dio položiti na pladanj i lagano natopiti vrućim preljevom (za preljev prokuhati sve sastojke). Drugi dio također natopiti, ostaviti da se ohlade i sve fino prožme.
4.Za kremu pjenasto istući žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, potom tući na pari dok smjesa ne postane gusta. Umiješati mlijeko i prosijano mlijeko u prahu, potom još 5 minuta tući na pari, dok se ne zgusne. Umiješati čokoladu u prahu, ohladiti.
5.Lješnjake popeći i oljuštiti. Samljeti ih (prvo u multipraktiku, potom u mlinčiću za kavu – dok ne dobijete masnu, mazivu masu).
6.U kremu umiksati omekšali maslac, masu od lješnjaka i čvrsto tučeni šlag.
7.Za premaz čvrsto istući dobro rashlađeno vrhnje za šlag sa šlagfixom i kiselim vrhnjem.
8.Svaki biskvit premazati polovicom kreme, potom šlag kremom i ukrasiti po želji… ja sam samljela napolitanke sa običnim keksićima i posipala. Može i strugotine čokolade…
9.Dooobro je rashladiti, i isto tako dobro rashlađenu rezati
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uvijena maslenica sa sirom
Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...
-
Sastojci: 3 dcl ulja 2 dcl belog vina 1 prasak za pecivo brasna po potrebi pekmez ili dzem za filovanje secer u prahu za valjanje kiflica Pr...
-
Sastojci za kore-pleh 30x20 cm 6 celih jaja 6 kašika šećera 5 kašika brašna 2 kašike kakaoa 3 kašike ulja 50 ml hladne vode 1 prašak za peci...
-
Sastojci: petit keks 200 gr. putera 2 kasike secera u prahu 1 mala teglica eurokrema 2 kasike kokosovog brasna ili mljeveni oraha mlijeko i ...
Nema komentara:
Objavi komentar