petak, 21. listopada 2016.

Orah rolada



Sastojci:
4 jaja
4 kasike secera u prahu
1 vanil secer
1 kasika limunovog soka
50 gr mljevenih oraha
1 kesica praha za slag pjenu Laganini
1 dcl mlijeka
2 kasike mlijecnog namaza
1 kesica praha za slag kremu
50 gr otopljene bijele cokolade
1 dcl mlijeka
Pripreme:
Odvojiti zumanaca od bjelanaca.
Umutiti bjelanca sa limunovim sokom, secerom u prahu i vanil secerom u cvrst snijeg.
Dodati zumance i orahe naizmjenicno po malo u bjelance i lagano mijesati da se masa ujednaci.
Istresti na pleh oblozen papirom za pecenje, dimenzija 25×35 cm i peci na 180 C oko 12 minuta.
Gotov biskvit, zarolati zajedno sa papirom u vlaznu krpu i ostaviti da se ohladi.
Umiutiti prah za slag za 1dcl mlijeka i dodati namaz, sjediniti i premazati roladu koju smo odvojili od papira.
Zarolati i ostaviti da se rolada ohladi.
Sjeci je na komade i svaki dekorisati sa slag kremom kojoj smo dodali otopljenu bijelu cokoladu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...