petak, 21. listopada 2016.

RAFFAELLO KOCKE




Sastojci

biskvit

  • 5 jaja
  • 20 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 25 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 v.ž kakao

preljev

  • 2 dcl mlijeka s šećerom

krema

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 30 dag bijele čokolade

posip

  • 10 dag kokosa

Priprema

  1. Bijelu čokoladu (koristim onu iz Lidla)natrgajte na kockice i otopite s vrhnjem za šlag-pazite da ne prokuha.Ostavite par sati da se dobro ohladi u frižideru pa onda izmiksajte.Da bi se dobila čvrsta krema treba malo duže miksati(duže nego za klasični šlag).
  2. Za biskvit pomiješajte žumanjke s šećerom,vanilin šećerom pa dodajte ulje i vodu.Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom i na kraju čvrsti snijeg od bjeljanjaka.Pecite u srednjem plehu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  3. Topli biskvit po želji prelijte s mlijekom i šećerom da vam bude sočniji.Na ohlađeni biskvit nanesite kremu od bijele čokolade.Posipajte s 10 dag kokosa.
  4. Dobro ohladite pa režite na kocke i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...