subota, 22. listopada 2016.

SOČNI KOLAČ




Sastojci za koru: 200 g glatkog brašna, 130 g kisele pavlake, 50 g pudinga od vanile u prahu, 170 g putera i prstohvat soli. Za krem: 3 belanceta, 350 g crvenog svežeg ili smrznutog voća, 80 g šećera u prahu, nekoliko kapi limunovog soka i šećer u prahu za posipanje.
Brašno izmešajte s pudingom i prstohvatom soli. Dodajte komade putera, pavlaku, zamesite glatko testo, umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider. Posle 60 minuta testo izvadite, premesite, razvijte oklagijom i stavite u kalup obložen masnim papirom. Pecite u rerni na 180 stepeni 15 minuta. Za to vreme, umutite čvrst sneg od belanaca sa limunovim sokom, postepeno sipajte šećer u prahu, dodajte sveže ili odmrznuto i dobro oceđeno crveno voće i promešajte varjačom. Nafilujte koru, smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 20 minuta. Kolač ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...