nedjelja, 4. lipnja 2017.

ČOKO BA TORTA

ČOKOLADNA TORTA
Potrebni sastojci:
Za koru I:


  • 4 belanceta
  • 100 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 2 kašike brašna
  • 1 vanil-šećer
  • 1 prašak za pecivo

  • Za koru II:



  • 4 belanceta
  • 100 g šećera
  • 100 g rendane čokolade
  • 2 kašike brašna
  • 1 vanil-šećer
  • 1 prašak za pecivo


  • Za kora III:


  • 4 belanceta
  • 100 g šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 vanil-šećer
  • 1 kašičica praška za pecivo


  • Za fil:


  • 12 žumanaca
  • 250 g šećera
  • 1 l mleka
  • 3 pudinga od vanile
  • 250 g margarina
  • 6 krem bananica
  • 100 g čokolade
  • 100 g mlevenih oraha


  • Za dekoraciju:


  • 2 šlaga
    Priprema:
    Kora I:
    1. Umutiti belanca sa šećerom i vanil-šećerom u čvrst sneg. Posebno sjediniti kokos, brašno, prašak za pecivo i lagano umešati sa umućenim belancima.
    2. Pripremljenu smesu uliti u okrugli kalup postavljen pek-papirom i peći oko 15 minuta na 200°C.
    Kora II:
    1.U dubljoj posudi umutiti belanca sa šećerom i vanil-šećerom da se dobije čvrst šam. U drugoj posudi pomešati sve suve sastojke – brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu pa sjediniti s pripremljenim belancima.
    2. Sipati u kalup postavljen pek-papirom i peći na 200°C oko 15 minuta.
    Kora III:
    1. Penasto umutiti belanca sa šećerom i vanil-šećerom. Posebno pomešati brašno, prašak za pecivo i mlevene orahe. Lagano sjedniti s umućenim belancima i varjačom povezati sve sastojke.
    2. Pripremljenu smesu sipati u kalup postavljen pek-papirom i peći u rerni na 200°C oko 15 minuta.
    Fil:
    1. Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati puding od vanile i malo hladnog mleka pa sve dobro sjedniti.
    2. Preostalo mleko zagrevati do tačke ključanja, a zatim zakuvati razmućen puding sa žumancima i mešati dok se smesa ne zgusne. Skinuti s ringle i ostaviti da se ohladi.
    3. Penasto umutiti margarin odstojao na sobnoj temperaturi i sjedniti sa dobro ohlađenim filom.
    4. Fil podeliti na tri jednaka dela. U jedan deo dodati seckane krem bananice, u drugi otopljenu čokoladu a u treći mlevene orahe.
    Finalni postupak:
    1. Tortu filovati sledećim redosledom: kora I, fil sa bananicama, kora II, čokoladni fil, kora III, fil s orasima.
    2. Ukoliko preostane fila, premazati tortu sa strane i ostaviti u frižideru na nekoliko sati da se dobro stegne i ohladi.
    3. Ohlađenu tortu dekorisati umućenim šlagom, seći i servirati.


    (posaljirecept.rs)
  • Nema komentara:

    Objavi komentar

    Uvijena maslenica sa sirom

    Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...