nedjelja, 18. lipnja 2017.

Idealni recept Banana Split Torta

....i još jedan komadić

Sastojci

  • Biskvit
  • jaja (razdvojenih)
  • 5 kašika vrele vode
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 25 g gustina (svjetli biskvit)
  • 25 g kakaa (tamni biskvit)
  • Čoko-krema
  • 250 g mascarpone sira
  • 150 g skuhanog pudinga od čokolade
  • 25 g kakaa
  • 75 g tamnije čokolade
  • po ukusu šećera
  • I još je potrebno:
  • 4 - 5 banana
  • 250 g ulupanog vrhnja za šlag
  • 150 g ulupanog vrhnja za šlag
  • Vanila-krema
  • 2 listića želatine
  • 300 g skuhanog pudinga od vanilije
  • 100 g ulupanog vrhnja za šlag


  • 1.
  • BISKVIT:

    2.
    Rernu zagrijati na 200*C. Kalup (26cm) obložiti papirom za pečenje.

    3.
    3.
    Umutiti bjelanjke sa prstohvatom soli. Lagano sipati 50 g šećera neprestano muteći.

    4.
    4.
    Žumanjke pjenasto umutiti sa 5 kašika vode, dodati ostatak šećera pa mutiti dok se ne dobije kremasta smjesa. Onda dodati brašno i umućene bjelanjke, sve lagano izmješati.

    5.
    5.
    Odvojiti 250 g tijesta pa u jedan dio dodati 25 g kakaa, a u drugi 25 g gustina.

    6.
    6.
    Kore peći oko 30 min. zavisno od rerne. Ohladiti.

    7.

    7.
    ČOKO-KREMA:

    8.
    Skuhati puding od čokolade i odvojiti 150 g pa ga izmješati sa mascarpone sirom, kakaom i otopljenom čokoladom. Po želji pošećeriti.

    9.
    VANILA-KREMA

    10.
    Skuhati puding od vanilije pa odvojiti 300 g. Želatinu natopiti u malo vode pa je zagrijati i dodati u puding. Ostaviti na hladno.

    11.
  • Umutiti čvrsto 500 ml vrhnja za šlag. 150 g dodati u čokoladnu, a 100 g u kremu od vanilije. Ostatak ostaviti za ukrašavanje.

    12.
  • SLAGANJE:

    13.

    Ohlađene kore presjeći da se dobiju 2 tamne i 2 svjetle kore.
    14.

    Prvo staviti svjetlu koru u kalup za torte pa je premazati polovinom čoko-kreme. Prekriti tamnom korom.
    15.

    Banane presjeći po dužini pa ih poredati preko tamne kore. Premazati vanila-kremom pa prekriti svjetlom korom.

16.Sada premazati ostatak čoko-kreme i staviti zadnju, tamnu koru.


17.
Ukrasiti ostatkom šlaga ili još po želji.

Posluživanje

Moram napomenuti da sam kore radila na drugačiji način, a ne kako stoji u original receptu. Svjetle sam pravila od 3 jajeta, 3 kaš. šećera, 3 kaš. brašna, 1 vanilin šećer i trun soli i tako 2X, tj. dvije takve kore. A tamne sam pravila po Domsinom receptu Čokolada u četiri boje
    Sada premazati ostatak čoko-kreme i staviti zadnju, tamnu koru.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...