Povrće pečeno u jako zagrijanoj pećnici pretvara se u nešto mekano, orašasto, karamelizirano – divno. U vreloj će se pećnici najbolje snaći već poslovični krumpir i mrkva te luk, češnjak, bundeva i gomoljasto povrćeZa savršeno pečeno povrće držite se sljedećeg i nema greške!
Pećnice na 200!
Ugrijte pećnicu na 200 °C, a ako želite povrće koje je zaista karamelizirano izvana, možete pećnicu pojačati i za još 10 do 20 stupnjeva. Ako pećnica nije dovoljno zagrijana, povrće će se prekuhati prije nego što izvana poprimi boju.
Papir za pečenje - must have!
Da si uštedite pranje i čišćenje, pleh obložite papirom za pečenje.Ostavite prostora!
Nemojte pretrpati pleh povrćem – neka bude malo prostora između jer će se u protivnom povrće više kuhati na pari nego što će se peći.
Maslinovo ulje je zakon!
Povrće treba malo nauljiti tako da se ne isuši, ali nipošto ne treba plivati u ulju. Premažite povrće mješavinom maslinova ulja, limunova soka pa ga zatim posolite i popaprite i po želji dodajte začine kao što su ružmarin, majčina dušica i kadulja.
Ne gušite povrće!
Povrće pecite bez poklopca ili folije.
Nema komentara:
Objavi komentar