ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

SUHE I MOKRE MARINADE ZA MESO NA ROŠTILJU: Kada ih koristiti i za koje meso?

Cooking ingredients: marinated meat,oil,vinegar, herbs and vegetables. Chef is carving and marinating meat.

Marinade su mokre mješavine koje se uobičajeno sastoje od četiri osnovna elementa: soli, ulja, začina i kiseline.Spoj tih elemenata osigurava da meso bude bolje začinjeno i ukusnije. Pobrinite se da u kući imate ocat, ocijeđeni limun ili aceto balsamico, ulje, svježe ili suhe začine, staklenu ili plastičnu posudu i naravno meso. Nerjetko se znalo reći što duže meso stoji u marinadi ono je ukusnije i mekše. Tome nije baš tako jer zna postati gnjecavo. Iako tradicionalne kuharice nalažu kako meso treba stajati u marinadi minimalno 2 sata ponekad i cijelu noć, danas je uvjerenje da je dovoljno i 30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...