subota, 24. ožujka 2018.

Čudo od jednog jaja


Pravo čudo, slasno i lijepo. Brzo i jednostavno za napraviti.

Sastojci

  • Za biskvit
  • jaje
  • 1 šalica 2 dl šećera
  • 1 šalica 2 dl mljevenih oraha
  • 1 šalica 2 dl mlijeka
  • 1 šalica 2 dl glatkog brašna 550
  • 1 dl ulja
  • 1/2 vrečice praška za pecivo

    Priprema

    1.

    Pripremiti sve sastojke za tijesto: prvo dobro izmiješati jaja i šećer, zatim dodati ostale sastojke, pa sve dobro izraditi.


    2.

    Smjesu izliti u namašteni lim veličine 35x20 cm i peči u pećnici na 180°C 30-35 minuta ovisno o debljini biskvita.

    3.

    Još topli biskvit
    poškropiti sa rumom

    4.

    Skuhati puding, mlijeko i šećer, zatim ohladiti te umiješati razrađeni maslac. Sve dobro izmiksati i sa tom kremom premazati biskvit u limu za pečenje. Kremu posipati naribanom čokoladom. 

    Posluživanje

    Moj savjet:

    Nakon što sam isprobala novi proizvod “Podravkinog” branda “dolcela”- puding Bourbon Vanilija premium, koristeći ga u pripremi ovog kolača , predlažem i svima vama, kojima se sviđa ovaj jednostavan kolač, da ga probate i na ovaj način……

  • Za kremu
  • pudinga Bourbon Vanilija premium – dolcela
  • 6 žlice šećera
  • 6 dl mlijeka
  • 20 dag maslaca
  • Za posipavanje
  • naribana čokolada


Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...