Sastojci
- tijesto
- 4 dcl jogurta
- 2 jaja
- 2 paketića vanil šećera
- malo soli
- 2 žličice šećera
- 20 žlica glatkog brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žlica rakije
- ulje za prženje
Priprema
- 1.Umješati sve sastojke, da se dobije glatka smjesa.Ukoliko vidite da vam je smjesa rijetka (da se razljeva iz žlice) slobodno dodajte još koju žlicu brašna!
- 2.Vaditi žličicom (i drugom si pomagati odvajati, ili prstom) smjesu i pržiti u vručem ulju. Ulje ne smije biti prevruče.
- 3.Čim, čim porumene (a to je brzo), okrenuti na drugu stranu i pustiti da se isprži do kraja. Ukolko pečete u dosta ulja, da lijepo plivaju, one se počnu same okretati.
- 4.Vaditi u zdjelu u koju ste na dno metnuli papirnati ručnik ili salvetu da upije višak ulja.
- 5.Posipati štaub šećerom. Poslužiti.
- 6.Uglavnom nestanu odmah!
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar