nedjelja, 17. lipnja 2018.

Krešenti


Sastojci

  • Tijesto
  • 350 g mekog brašna
  • 200 g masti ili maslaca
  • 150 g šećera
  • jaje
  • žutanjka
  • korica limuna, prstohvat soli
  • vanilin šećera
  • 2 žlice ruma
  • 150 g mljevenih badema ili oraha
  • bjelanjka
  • Glazura
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 40 g maslaca










Priprema

1.

Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.

2.

Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.

3.

Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.

4.

Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.

5.

Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.


Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...