utorak, 8. svibnja 2018.

Torta s malinama


Torta s malinama izuzetna je u svakom pogledu, od neobičnih spirala u podlozi pa do raskošne kreme jednostavno ukrašene svježim malinama. Za ovu tortu se stvarno vrijedi potruditi.

Sastojci

  • Za biskvit:
  • jaja
  • 50 g šećera
  • 60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
  • 20 g Gussnela Dolcela
  • 20 g maslaca

  • Za kremu:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 ml jogurta
  • 2-3 žlice Džema malina Podravka
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 15 g želatine
  • Za ukrašavanje:
  • 300 g svježih malina
  • Preljev za torte Dolcela
  • Priprema

    1. 1.
      Odvojite žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali maslac.
    2. 2.
      Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.
    3. 3.
      Pleh (vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite.
    4. 4.
      Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.
    5. 5.
      Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i na kraju otopljenu želatinu.
    6. 6.
      Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.
    7. 7.
      Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...