Torta s malinama izuzetna je u svakom pogledu, od neobičnih spirala u podlozi pa do raskošne kreme jednostavno ukrašene svježim malinama. Za ovu tortu se stvarno vrijedi potruditi.
Sastojci
- Za biskvit:
- 6 jaja
- 50 g šećera
- 60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
- 20 g Gussnela Dolcela
- 20 g maslaca
Za kremu:- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 ml jogurta
- 2-3 žlice Džema malina Podravka
- 2 žlice šećera u prahu
- 15 g želatine
- Za ukrašavanje:
- 300 g svježih malina
- 1 Preljev za torte Dolcela
Priprema
- 1.Odvojite žumanjke od bjelanjaka, električnom miješalicom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali maslac.
- 2.Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.
- 3.Pleh (vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite.
- 4.Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.
- 5.Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od malina i na kraju otopljenu želatinu.
- 6.Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.
- 7.Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.
- 1.
Nema komentara:
Objavi komentar