- TIJESTO:
- 250 gr brašna
- 100 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 80 gr margarina ili maslaca
- 1 jaje
- FIL:
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 gr šećera
- 800 gr milerama
- OSTALO:
- voće po želji
- 1 preljev za tortu
- malo šlaga za dekoraciju
- po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom
PRHKO TIJESTO I MILERAM TORTA
1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje, ta sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u frižider.
2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno pouljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite tijesto, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odrežite.
4. Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
5. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
6. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sjedinite.
7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa tijestom.
8. Isto tako možete odmah složiti željeno voće.
9. Stavite sve zajedno peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i odmah ga možete preliti preko torte, ta staviti u frižider.
nedjelja, 31. srpnja 2016.
Mileram torta sa šumskim voćem
SASTOJCI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uvijena maslenica sa sirom
Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...

-
SASTOJCI KORE: 6 bjelanjaka 6 žlica šećera 6 žlica maka 2 žlice brašna 1 prašak za pecivo ŽUTA KREMA: 500 ml mlijeka 8 žlica šećera 1 puding...
-
PRIPREMA: Korak 1. Umutiti 2 jaja, šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo ispecite u velikom plehu tanju koru. Podelite je na pola je...
-
Sastojci 1/2 kg svinjskog buta senf 2 žličice bosiljka 2 žličice ružmarina sol papar vegeta grill ulje Priprema 1. Meso narezati na odreske ...
Nema komentara:
Objavi komentar