petak, 12. kolovoza 2016.

Krempita

Kore:
  • 2 jaja
  • 8 žumanjka
  • 10 kašika ulja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
Krema:
  • 8 bjelanjka
  • 16 kašika šećera u prahu
  • 4 pudinga od vanilije
  • 1000 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • šećer u prahu (za posuti)
Način pripreme:
Umutiti žumanjke i jaja sa šećerom, dodati ulje brašno i prašak za pecivo. Od toga ispeći koru. Kad se ohladi rasjeći je.Peći u kalupu za torte br.28 na 170 stepeni oko 30 minuta.Donju koru vratiti u kalup.
Umutiti bjelanjke i u njih dodati muteći kašiku po kašiku šećera u prahu.
U vodu staviti dvije kašike šećera pa staviti na vatru. Kad voda prokuha skuhati puding i vruć sipati u umućene bjelanjke cijelo vrijeme mutiti mikserom dok se masa ne sjedini.
Sipati preko donje kore, staviti gornju koru i posuti šećerom u prahu,ovaj puta ja sam malo premazala čokoladom i džemom od malina.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...