Sastojci
- Za biskvit
- 8 bjelanjaca
- 20 dag šećera
- 25 dag sjeckanih oraha
- 1 praška za pecivo
- 2 žlice brašna
- za kreme
- 8 žumanjka
- 2 žlice brašna
- 1/2 l mlijeka
- 15 dag šećera u prahu
- 20 dag maslaca ili margarina
- 3 vanilin šećera
- 10 dag suhih grožđica
- 4 rebra čokolade
- šlag od slatkog vrhnja
Priprema
- Od sastojaka napravit biskvit: istuči bjelanjke sa malo soli, pa u njih polako dodavati šećer i miješati. Pomiješati brašno i prašak za pecivo pa zajedno sa orasima dodati bjelanjcima. Lagano umiješati pa uliti u lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. Peči u pećnici na temperaturi od 150°C oko 30 minuta, zatim temperaturu smanjiti na 120°C i povremeno otvoriti vrata pećnice, jer ovaj biskvit treba više sušiti nego peči.
- Umutiti žumanjke, brašno i mlijeko pa kuhati na pari dok ne zgusne
- Ohlađenom dodati izrađeni margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom
- Kremu podijeliti na pola, u jednu polovinu dodati grožđice a u drugu otopljenu čokoladu
- Biskvit razrezati na dvije polovine. Na prvu polovinu staviti svjetlu kremu, pokriti drugom polovinom biskvita pa staviti tamniju kremu. Po vrhu premazati šlag od slatkog vrhnja...
Nema komentara:
Objavi komentar