Marinade su mokre mješavine koje se uobičajeno sastoje od četiri osnovna elementa: soli, ulja, začina i kiseline.Spoj tih elemenata osigurava da meso bude bolje začinjeno i ukusnije. Pobrinite se da u kući imate ocat, ocijeđeni limun ili aceto balsamico, ulje, svježe ili suhe začine, staklenu ili plastičnu posudu i naravno meso. Nerjetko se znalo reći što duže meso stoji u marinadi ono je ukusnije i mekše. Tome nije baš tako jer zna postati gnjecavo. Iako tradicionalne kuharice nalažu kako meso treba stajati u marinadi minimalno 2 sata ponekad i cijelu noć, danas je uvjerenje da je dovoljno i 30 minuta.
ponedjeljak, 19. lipnja 2017.
SUHE I MOKRE MARINADE ZA MESO NA ROŠTILJU: Kada ih koristiti i za koje meso?
Marinade su mokre mješavine koje se uobičajeno sastoje od četiri osnovna elementa: soli, ulja, začina i kiseline.Spoj tih elemenata osigurava da meso bude bolje začinjeno i ukusnije. Pobrinite se da u kući imate ocat, ocijeđeni limun ili aceto balsamico, ulje, svježe ili suhe začine, staklenu ili plastičnu posudu i naravno meso. Nerjetko se znalo reći što duže meso stoji u marinadi ono je ukusnije i mekše. Tome nije baš tako jer zna postati gnjecavo. Iako tradicionalne kuharice nalažu kako meso treba stajati u marinadi minimalno 2 sata ponekad i cijelu noć, danas je uvjerenje da je dovoljno i 30 minuta.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uvijena maslenica sa sirom
Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...

-
SASTOJCI KORE: 6 bjelanjaka 6 žlica šećera 6 žlica maka 2 žlice brašna 1 prašak za pecivo ŽUTA KREMA: 500 ml mlijeka 8 žlica šećera 1 puding...
-
PRIPREMA: Korak 1. Umutiti 2 jaja, šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo ispecite u velikom plehu tanju koru. Podelite je na pola je...
-
Sastojci 1/2 kg svinjskog buta senf 2 žličice bosiljka 2 žličice ružmarina sol papar vegeta grill ulje Priprema 1. Meso narezati na odreske ...
Nema komentara:
Objavi komentar