nedjelja, 17. srpnja 2016.

Slani mafini

Slani mafini sa domaćom kobasicom i kukuruznim brašnom. Možete da stavite i kulen umesto kobasice i mafini će dobiti divan ukus domaće kuhinje. Masu možete i da izlijete u pleh, ako vam je jednostavnije. Odlični kao predjelo ( na njih špricem možete naneti sirni namaz ), večera ili doručak.Sastojci:
  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml ulja
  • 10 gr praška za pecivo
  • 250 gr kukuruznog brašna
  • 2 – 3 kisela krastavčića – umesto krastavaca može da ide i kisela paprika, nešto da osveži mafin
  • 100 gr sitnog sira, krem sira, signog namaza, šta imate
  • 150 gr komasice sitno naseckane
  • ja sam ovde dodala i 100 gr šunkarice sitno naseckane
  • 1 ravna kašičica soli
Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni.
Umutiti jaja sa solju, pa dodati ulje i jogurt i dobro to sjediniti.
Dodati zatim kukuruzno brašno, pa krem sir ili šta ste odabrali i opet umutiti.
Zatim dodati kobacisu, krastavce i šunku ( ili takodje sta ste odabrali ).
Kalupe za mafine premažite uljem i izlijte u svaki kalupić malom kutlačom mase za mafine.
Napunite kalup do 2/3.
Stavite da se peče dok ne porumene.
Kada stavite da se peče smanjite na 180 stepeni.
Od ove mere izadje 18 mafina.



Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...