Puter kifle
Uputstvo za pripremu:
- U mlakom mleku rastvoriti 1 kašiku šećera,kvasac,1 kašiku brasna,razmutiti i ostaviti da nadođe 10-15 minuta.U dublju posudu usuti polovinu brasna,dodati nadošli kvasac,ostatak šećera,so,žumanca,50 g margarina,ulje,mlaku vodu te postepeno dodavajući preostalo brašno umesiti testo.Testo staviti u pouljanu vanglu te okrenuti i drugu stranu kako bi bila namazana uljem.Ostaviti da nadođe 30 minuta.Nakon toga,testo premesiti,formirati oblik valjka,iseći na pet jednakih delova.Svaki deo premesiti i rastanjiti oklagijom u krug.Iseći na osam trouglova te na svaki trougao naneti po malo džema.Uviti kifle,poređati ih u pleh u obložen pek-papirom.Na svaku kiflu staviti po malo margarina i ostaviti da odstoje 20 minuta.Rernu zagrejati te kifle peći na 180 stepeni oko 25 minuta.Posuti ih šećerom u prahu i poslužiti.
Sastojci: Količina: •brašno 1 kg •mleko 500 ml •voda 100 ml •kvasac 40 g •šećer 100 g •so 5 g •margarin 200 g •ulje 50 ml •žumanca 2 •džem po potrebi •sećer u prahu po potrebi
Sastojci: | Količina: |
---|---|
•brašno | 1 kg |
•mleko | 500 ml |
•voda | 100 ml |
•kvasac | 40 g |
•šećer | 100 g |
•so | 5 g |
•margarin | 200 g |
•ulje | 50 ml |
•žumanca | 2 |
•džem | po potrebi |
•sećer u prahu | po potrebi |
Nema komentara:
Objavi komentar