FRANCUSKA PIZZA
Uputstvo za pripremu:
Francuski hleb iseći na kriške debljine oko 1 cm.
Posebno umutiti jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i malo soli.
Sastojci: Količina: •francuski hleb 1 •jajeta 3 •čaša jogurta 1 •ulja 50ml •kašike brašna 2 •praška za pecivo malo •ćureće salame 250g •sitnog sira 200g •šampinjona 200g •kačkavalja 200g •kesica origana 1
Šampinjone iseći na listove, ćureću salamu i kačkavalj izrendati na krupno rende. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Kriške hleba umakati u pripremljenu smesu od jaja pa slagati jedno do drugog u tepsiju da se prekrije dno. Preko natopljenog hleba ravnomerno posuti sitan sir, salamu, šampinjone i na kraju kačkavalj.
Poprskati sa malo kečapa i začiniti origanom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.


Sastojci: | Količina: |
---|---|
•francuski hleb | 1 |
•jajeta | 3 |
•čaša jogurta | 1 |
•ulja | 50ml |
•kašike brašna | 2 |
•praška za pecivo | malo |
•ćureće salame | 250g |
•sitnog sira | 200g |
•šampinjona | 200g |
•kačkavalja | 200g |
•kesica origana | 1 |



Nema komentara:
Objavi komentar