ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Sareni kuglof

                      Sareni kuglof



Sastojci: Količina:

• jaja 3

• šećera 200 gr

• sok od limuna 1

• mleko 2 dl

• brašno 300 gr

• prašak za pecivo 1

• margarin 1

• suvo voće 200 gr

• kakoa 3 kašičice

• čokolada za kuvanje 100 gr

• šarene mrvice za ukrašavanje 3 kašičice

Uputstvo za pripremu:

  • Belanca dobro ulupati pa postepeno dodavati žumanca jedno po jedno uz stalno mućenje. Na to dodati postepeno šećer. Nakon toga dodati izrendanu koru limuna i isceđen limunov sok. U umućeno dodati 1 dl mleka, brašno i prašak za pecivo. Polako dodati penasto umućen Dijamant margarin za mešenje (classic). U tako dobijenu smesu dodati suvo voće po želji (mix, kajsije, brusnice, suvo grožđe ...). Ako je tvrđe prethodno ga potopiti da malo odstoji u mlakoj vodi. Polovinu mase sipati u podmazanu modlu za pečenje. U drugu polovinu dodati kakao i preostalo mleko i promešati. Ovu smesu sipati preko žute mase i blago proći kašikom da se malo promešaju i da bi kuglof bio šaren. Ugrejati rernu na 200°C, staviti da se peče pa smanjiti na 180°C i peći oko 50 min.
  • Kada se pečeni kuglof malo prohladi preliti ga otopljenom čokoladom i po želji ukrasiti šarenim mrvicama za kolače. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...