Sareni kuglof

Sastojci: Količina:
• jaja 3
• šećera 200 gr
• sok od limuna 1
• mleko 2 dl
• brašno 300 gr
• prašak za pecivo 1
• margarin 1
• suvo voće 200 gr
• kakoa 3 kašičice
• čokolada za kuvanje 100 gr
• šarene mrvice za ukrašavanje 3 kašičice
Uputstvo za pripremu:
Belanca dobro ulupati pa postepeno dodavati žumanca jedno po jedno uz stalno mućenje. Na to dodati postepeno šećer. Nakon toga dodati izrendanu koru limuna i isceđen limunov sok. U umućeno dodati 1 dl mleka, brašno i prašak za pecivo. Polako dodati penasto umućen Dijamant margarin za mešenje (classic). U tako dobijenu smesu dodati suvo voće po želji (mix, kajsije, brusnice, suvo grožđe ...). Ako je tvrđe prethodno ga potopiti da malo odstoji u mlakoj vodi. Polovinu mase sipati u podmazanu modlu za pečenje. U drugu polovinu dodati kakao i preostalo mleko i promešati. Ovu smesu sipati preko žute mase i blago proći kašikom da se malo promešaju i da bi kuglof bio šaren. Ugrejati rernu na 200°C, staviti da se peče pa smanjiti na 180°C i peći oko 50 min.
Kada se pečeni kuglof malo prohladi preliti ga otopljenom čokoladom i po želji ukrasiti šarenim mrvicama za kolače.


Nema komentara:
Objavi komentar