ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Kocke sa malinama

            Kocke sa malinama



Sastojci:Količina:
za koru:
belenaca5 komada
secer5 kasika
brasno2 kasike
kokosovo brasno100 g
prasak za pecivo1 kesica
mleko300 ml
za fil od malina:
maline400 g
secer200 g
voda300 ml
puding od malina2 kesice
za zuti fil:
zumanaca5 komada
secer7 kasika
vanilin secer1 kesica
gustin3 kasike
brasno2 kasike
mleko500 ml
prah secer100 g
maslac/margarin250 g
i jos:
slag100 g
mleko

Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg, umesati brasno, kokosovo brasno i prasak za pecivo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili oblozen papirom za pecenje. Peci oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pecenu koru izvaditi, skloniti papir i vratiti je u pleh. Toplu koru preliti hladnim mlekom.
  • Maline kuvati sa secerom oko 5 minuta, usuti 250 ml vode i kuvati dok ne provri.Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u maline i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi.
  • Umutiti zumanca sa secerom i vanilin secerom, dodati malo mleka, gustin i brasno. Preostalo mleko zagrejati (ali da ne provri), usuti umucenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomesati sa maslacem/margarinom umucenim sa prah secerom. Preko ohladjenog pudinga staviti zuti fil, a preko slag umucen sa mlekom. 
200 ml





Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...