Slani kroasani
Sastojci: Količina: •brašno 900 g •mlako mleko 500 ml •žumanca 2 kom. •margarin 250 g •kvasac 25 g •ulje 2 kašike •šećer 1 kašika •so 1 kašika •kačkavalj 100 g •ćureći parizer 100 g •belance 1 kom. •susam 50 g
Sastojci: | Količina: |
---|---|
•brašno | 900 g |
•mlako mleko | 500 ml |
•žumanca | 2 kom. |
•margarin | 250 g |
•kvasac | 25 g |
•ulje | 2 kašike |
•šećer | 1 kašika |
•so | 1 kašika |
•kačkavalj | 100 g |
•ćureći parizer | 100 g |
•belance | 1 kom. |
•susam | 50 g |
Uputstvo za pripremu:
Staviti šećer i kvasac u mlako mleko da nadođe. U više od pola količine brašna dodati žumanca, ulje, so i mleko sa kvascem. Mesiti i postepeno dodavati brašno, dok testo ne bude glatko. Ostaviti da odstoji oko sat vremena na toplom. Podeliti testo na 4 loptice, pa ih posle 15 minuta razvući oklagijom. Naslagati ih jednu na drugu, obavezno ređajući zamrznut margarin između svake. Sve zajedno još jednom razvući na 1 cm debljine.
Podeliti na četvrtine, pa svaku četvrtinu još na 4 dela.
Na svaki deo staviti po malo rendanog parizera i kačkavalja.
Umotati kroasane, od šireg dela prema užem i ređati ih u podmazan pleh, premazati umućenim belancetom, posoliti i posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Staviti šećer i kvasac u mlako mleko da nadođe. U više od pola količine brašna dodati žumanca, ulje, so i mleko sa kvascem. Mesiti i postepeno dodavati brašno, dok testo ne bude glatko. Ostaviti da odstoji oko sat vremena na toplom. Podeliti testo na 4 loptice, pa ih posle 15 minuta razvući oklagijom. Naslagati ih jednu na drugu, obavezno ređajući zamrznut margarin između svake. Sve zajedno još jednom razvući na 1 cm debljine.
Podeliti na četvrtine, pa svaku četvrtinu još na 4 dela.
Na svaki deo staviti po malo rendanog parizera i kačkavalja.
Umotati kroasane, od šireg dela prema užem i ređati ih u podmazan pleh, premazati umućenim belancetom, posoliti i posuti susamom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar