ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Slani kroasani

                             

                     Slani kroasani
Sastojci:Količina:
brašno900 g
mlako mleko500 ml
žumanca2 kom.
margarin250 g
kvasac25 g
ulje2 kašike
šećer1 kašika
so1 kašika
kačkavalj100 g
ćureći parizer100 g
belance1 kom.
susam50 g

Uputstvo za pripremu:

  • Staviti šećer i kvasac u mlako mleko da nadođe. U više od pola količine brašna dodati žumanca, ulje, so i mleko sa kvascem. Mesiti i postepeno dodavati brašno, dok testo ne bude glatko. Ostaviti da odstoji oko sat vremena na toplom. Podeliti testo na 4 loptice, pa ih posle 15 minuta razvući oklagijom. Naslagati ih jednu na drugu, obavezno ređajući zamrznut margarin između svake. Sve zajedno još jednom razvući na 1 cm debljine.
  • Podeliti na četvrtine, pa svaku četvrtinu još na 4 dela.
  • Na svaki deo staviti po malo rendanog parizera i kačkavalja.
  • Umotati kroasane, od šireg dela prema užem i ređati ih u podmazan pleh, premazati umućenim belancetom, posoliti i posuti susamom.
  • Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...