Sastojci:
- 20 gr svežeg kvasca ( 5 gr suvog )
- 150 ml mleka + 1 kašika šećera
- 750 gr brašna
- 2 cela jaja
- 5 kašika kristal šećera
- 250 gr putera ( margarina ) sobne temperature
- 600 gr pekmeza od kajsija ( ne marmelade jer je ona gusta, redji pekmez )
- 120 gr šećera
- 350 gr mlevenih oraha
- 200 gr čokolade
- 6 kašika ulja
- 4 kašike mleka
Zagrejati mleko da bude dotplo pa dodati kvasac i šećer i ostaviti da odradi.
650 gr brašna, puter sobne temperature i šećer utrljati.
Izgnječiti rukama, biće zrnasto.
Naliti preko kvasac koji je odradio, dodati jaja pa umesiti testo.
Ja sam ovaj put pravila sa margarinom jer putera nisam imala i još sam žurila pa sam odmah iz frižidera stavila margarin u brašno i mogu vam reći da sam se namučila dok sam izmesila sve, pa da znate da je mnogo efilaksnije kad je sobne temperature.
Mesite sve dok se testo ne ujednači i bude kao tvrdje kiselo testo žućkaste boje.
Staviti testo u činiju, poklopiti kesom i ostaviti pola sata, do sat u frižider.
Za to vreme pomešati šećer, pekmez i mlevene orahe.
Izvaditi testo i podeliti ga na 4 jednaka dela. Svaki deo teži 325 gr.
Razvući jedan deo uz pomoć preostalog brašna ( ostalo je još 50 gr ) na veličinu velike tepsije od rerne ( 30 x 40 cm ), namotati na oklagiju i spustiti jedan kraj na početak tepsije i samo oklagiju odmotati.
Nema komentara:
Objavi komentar