ponedjeljak, 10. listopada 2016.

BADEM TORTA

                  BADEM TORTA

Sastojci:Količina:
badema150g
belanaca7
kašike brašna2
prašak za pecivo1
šećera u prahu150g
limun1
žumanaca7
šećera u prahu150g
kašike šećera5
vanilin šećera2
pudinga od vanile2
kašike brašna2
mleka800ml
margarina200g
piškota100g
nutele200g
slatke pavlake1/2l

Uputstvo za pripremu:

  • Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i po njemu rasporediti 100g sitno iseckanih badema. Peći ih u rerni na 150 C oko 15 minuta.
  • Posebno umutiti belanca sa šećerom u prahu, i sokom od limuna. Dodati brašno, prašak za pecivo i 50 g seckanih badema. Pripremljenu smesu preliti preko pečenih badema i nastaviti sa pečenjem na 180 C oko 20 minuta.
  • U šerpu sipati 600ml mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima, brašnom vanilin šećerom, sipati u ključalo mleko i kuvati uz stalno mešanje dok ne zgusne. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati u ohlađenu smesu od pudinga pa mutiti mikserom dok se ne sjedini.
  • Gotovi koru prevrnuti na tacni tako da počeni badem bude odgore.
  • Pečene bademe premazati polovinom nutele, pa preko nje naneti polovinu kreme.
  • Preko fila poredjati piskote, pa premazati drugom polovinom nutele pa drugom polovinom kreme.
  • Tortu ukrasiti po žalji umućenom slatkom pavlakom. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...