Baklava sa višnjama

Sastojci: Količina: •jaja 5 •prezle 1 čaša •šećer 1 čaša •ulje 1 čaša •jogurt 1 čaša •prašak za pecivo 1 •gotove kore 500 gr •višnje 500 gr •šećer za sirup 2 čaše •voda za sirup 1 čaša
Sastojci: | Količina: |
---|---|
•jaja | 5 |
•prezle | 1 čaša |
•šećer | 1 čaša |
•ulje | 1 čaša |
•jogurt | 1 čaša |
•prašak za pecivo | 1 |
•gotove kore | 500 gr |
•višnje | 500 gr |
•šećer za sirup | 2 čaše |
•voda za sirup | 1 čaša |
Uputstvo za pripremu:
Mikserom penasto umutite jaja pa dodajte šećer, prezle, ulje, jogurt i prašak za pecivo.
Pleh za pečenje premažite uljem, stavite jednu koru, poprskajte je uljem, pa drugu pa poprskajte, isto postupite i sa trećom. Posle ređajte jednu po jednu koru i svaku premažite pripremljenim filom.
Kada poređate polovinu kora, otprilike je to 8 kora na nju stavite višnje celom površinom, prekrijte je sledećom korom, premažite je filom i tako redom dok ne utrošite sve kore. Poslednju ne premazujte filom već je samo poprskajte uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Pečenu baklavu isecite na kocke i ostavite da se ohladi. Za to vreme skuvajte sirup. Šećer i vodu stavite da provri i kada se baklava ohladi prelijte je vrelim sirupom.




Nema komentara:
Objavi komentar