ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Baklava sa višnjama

           Baklava sa višnjama

Sastojci:Količina:
jaja5
prezle1 čaša
šećer1 čaša
ulje1 čaša
jogurt1 čaša
prašak za pecivo1
gotove kore500 gr
višnje500 gr
šećer za sirup2 čaše
voda za sirup1 čaša

Uputstvo za pripremu:

  • Mikserom penasto umutite jaja pa dodajte šećer, prezle, ulje, jogurt i prašak za pecivo.
  • Pleh za pečenje premažite uljem, stavite jednu koru, poprskajte je uljem, pa drugu pa poprskajte, isto postupite i sa trećom. Posle ređajte jednu po jednu koru i svaku premažite pripremljenim filom.
  • Kada poređate polovinu kora, otprilike je to 8 kora na nju stavite višnje celom površinom, prekrijte je sledećom korom, premažite je filom i tako redom dok ne utrošite sve kore. Poslednju ne premazujte filom već je samo poprskajte uljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
  • Pečenu baklavu isecite na kocke i ostavite da se ohladi. Za to vreme skuvajte sirup. Šećer i vodu stavite da provri i kada se baklava ohladi prelijte je vrelim sirupom. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...