ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Išleri

                     Išleri
Sastojci:Količina:
brašno300 g
margarin180 g
mleko50 g
šećer u prahu100 g
mleveni lesnik100 g
dzem od kajsijepo potrebi
Za glazuru:
čokolada za kuvanje100 g
šećer2 kasike
voda2 kašike
ulje2 kašike
margarin20 g

Uputstvo za pripremu:

  • U dublju posudu usuti brasno,dodati šećer u prahu,mleko,prepečen i samleveni lešnik,omekšali margarin te zamesiti testo i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
  • Nakon toga testo razvući oklagijom.
  • Modlom vaditi kolačiće.
  • Ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
  • Peći na 180 stepeni deset minuta a potom smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još pet minuta.Ostaviti da se ohlade.Spajati ih džemom.
  • Preliti ih glazurom:U šerpu staviti čokoladu,dodati šećer,vodu,ulje i margarin,staviti na vatru i mešati dok se svi sastojci ne sjedine.Ostaviti da se glazura stegne te poslužiti. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...