IšleriSastojci: Količina: •brašno 300 g •margarin 180 g •mleko 50 g •šećer u prahu 100 g •mleveni lesnik 100 g •dzem od kajsije po potrebi •Za glazuru : •čokolada za kuvanje 100 g •šećer 2 kasike •voda 2 kašike •ulje 2 kašike •margarin 20 g

Sastojci: | Količina: |
---|---|
•brašno | 300 g |
•margarin | 180 g |
•mleko | 50 g |
•šećer u prahu | 100 g |
•mleveni lesnik | 100 g |
•dzem od kajsije | po potrebi |
•Za glazuru | : |
•čokolada za kuvanje | 100 g |
•šećer | 2 kasike |
•voda | 2 kašike |
•ulje | 2 kašike |
•margarin | 20 g |
Uputstvo za pripremu:
U dublju posudu usuti brasno,dodati šećer u prahu,mleko,prepečen i samleveni lešnik,omekšali margarin te zamesiti testo i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
Nakon toga testo razvući oklagijom.
Modlom vaditi kolačiće.
Ređati ih u pleh obložen pek-papirom.
Peći na 180 stepeni deset minuta a potom smanjiti temperaturu na 150 stepeni i peći još pet minuta.Ostaviti da se ohlade.Spajati ih džemom.
Preliti ih glazurom:U šerpu staviti čokoladu,dodati šećer,vodu,ulje i margarin,staviti na vatru i mešati dok se svi sastojci ne sjedine.Ostaviti da se glazura stegne te poslužiti.






Nema komentara:
Objavi komentar