ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Biskvit torta

                                                 

                        Biskvit torta

Sastojci:Količina:
jaja4 komada
vruća voda4 kasike
šećer200 grama
brašno125 grama
gustin100 grama
prašak za pecivo1/2
puding od vanile1 komad
mleko1/2 litra
secer60 grama
maslac150 grama
hladna crna kafa250 ml
rum3 kasike
keks200 grama
dzem od kajsije6 kasike
cokolada za kuvanje100 grama
maslac50 grama


Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti 4 jaja sa 4 kasike vruce vode, 200 grama secera, 125 grama brasna, 100 grama gustina i 1/2 peciva. Peci u okrugli kalup za kuglof, oblozen pek papirom. Hladan patispanj podeliti na 3 dela.
  • Fil : skuvati 1 puding od vanile u 1/2 litra mleka i 60 grama secera. Kad se ohladi sjediniti sa umucenim maslacem (150 grama).
  • Srednji patispanj smrviti i potopiti sa 250 grama jake hladne kafe i 3 kasike ruma.
  • U kalup redjati prvi patispanj, kvasiti kafom, pa zatim 1/2 zutog fila. Onda redjati keks (namocen u kafu). Sledeci je fil od mrvica patispanja, pa 1/2 zutog fila, patispanj odozgo.
  • Premazati patispanj dzemom od kajsija. Zatim preliti sa 100 grama rastopljene cokolade i maslaca (50 grama). 

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...