ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Torta sa makom i višnjama

                                                          
                      Torta sa makom i višnjama
Sastojci:Količina:
mleveni mak200 g
oceđene višnje400 g
mleveni keks400 g
mleko1/2 l
šećer300 g
margarin100 g
puding od vanile1 kom
sok od višanja7 dl
gustin2 kašike
šlag100 g
kisela voda2 dl

Uputstvo za pripremu:

  • 1.Skuvati 1/2 mleka sa 150 g secera,dodati margarin,mak,keks dobro promesati i sipati u kalup na rasklapanje
  • 2.U 1/2 l soka od visanja skuvati puding i gustin sa 100 g secera razmucenih sa 2 dl soka i otaviti da se ohladi.Ocedjene visnje,pomesati sa 50 g secera i dodati u skuvani fil i staviti u kalup preko fila od maka i keksa
  • 3. Umutiti slag sa kiselom vodom i staviti u kalup preko fila od visanja.Staviti u frizider da se hladi 

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...