Sastojci
- Za biskvit:
- 3 jogurta (3×180 g)
- 300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
- 250 g šećera
- 120 ml ulja
- 25 g kakaa
- 2 žličice Sode bikarbone Dolcela
- maslac za premazivanje lima
Priprema
- 1.Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
- 2.Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
- 3.Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- 4.Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji. - 1.
- Za glazuru:
- 150 g maslaca
- 150 g čokolade za kuhanje
- 120 g šećera
- 120 ml mlijeka
Nema komentara:
Objavi komentar