četvrtak, 5. srpnja 2018.

Crnac bez jaja

Sastojci

  • Za biskvit:
  • jogurta (3×180 g)
  • 300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • 250 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 25 g kakaa
  • 2 žličice Sode bikarbone Dolcela
  • maslac za premazivanje lima

    Priprema

    1. 1.
      Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
    2. 2.
      Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
    3. 3.
      Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
    4. 4.
      Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

    Posluživanje

    Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.
  • Za glazuru:
  • 150 g maslaca
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 120 g šećera
  • 120 ml mlijeka

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...