petak, 6. srpnja 2018.

Domaci burek kao iz pekare

Sastojci
potrebno:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli

Priprema
1.U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.

2.Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.

3.Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.

4.Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.

5.Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.

6.Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.

7.Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.

8.Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.

9.One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.

10.Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...