Sastojci
potrebno:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli
Priprema
1.U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
2.Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
3.Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
4.Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
5.Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
6.Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
7.Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
8.Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
9.One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
10.Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uvijena maslenica sa sirom
Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...

-
SASTOJCI KORE: 6 bjelanjaka 6 žlica šećera 6 žlica maka 2 žlice brašna 1 prašak za pecivo ŽUTA KREMA: 500 ml mlijeka 8 žlica šećera 1 puding...
-
PRIPREMA: Korak 1. Umutiti 2 jaja, šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo ispecite u velikom plehu tanju koru. Podelite je na pola je...
-
Sastojci 1/2 kg svinjskog buta senf 2 žličice bosiljka 2 žličice ružmarina sol papar vegeta grill ulje Priprema 1. Meso narezati na odreske ...
Nema komentara:
Objavi komentar