ponedjeljak, 24. listopada 2016.
Amareto kolač
Sastojci za testo: 160 g šećera, 100 g putera, 4 jaja, 200 g mlevenih oraha, 50 g brašna, 2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, vrlo malo ulja i 6 kašika amareto likera. Za krem: kesica šlag fiksa, 500 ml slatke pavlake, kesica vanilin šećera, 2 kašike amareto likera i krokant karamela za ukrašavanje.
Mikserom penasto umutite puter, jaja i šećer, a zatim sipajte ulje i liker. Postepeno dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo, prstohvatom soli i mlevenim orasima i dobro promešajte varjačom. Testo sipajte u kalup obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađenu koru isecite vodoravno na dva dela. U međuvremenu, umutite slatku pavlaku sa šlag fiksom, vanilom i likerom. Donju koru nafilujte polovinom krema, poklopite drugom korom, rasporedite ostatak krema, ukrasite krokant karamelom, ohladite i servirajte.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uvijena maslenica sa sirom
Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...
-
Sastojci: 3 dcl ulja 2 dcl belog vina 1 prasak za pecivo brasna po potrebi pekmez ili dzem za filovanje secer u prahu za valjanje kiflica Pr...
-
Sastojci za kore-pleh 30x20 cm 6 celih jaja 6 kašika šećera 5 kašika brašna 2 kašike kakaoa 3 kašike ulja 50 ml hladne vode 1 prašak za peci...
-
Sastojci: petit keks 200 gr. putera 2 kasike secera u prahu 1 mala teglica eurokrema 2 kasike kokosovog brasna ili mljeveni oraha mlijeko i ...
Nema komentara:
Objavi komentar