- 1.Umutiti jaja sa secerom. U posebnoj zdjeli pomjesati brasno, kakao, prasak za pecivo. Suhi sastojci se trebaju prosijati zajedno ili izmiksati sa zicom za mucenje. Kad su jaja i secer dobro umuceni polako dodati ulje i odmah nakon toga iskljuciti mixer. Dodati suhe sastojki i izmjesati rucno dok se sve ne sjedini. Izliti u pleh prekriven papirom za pecenje. Peci na 180C 12 minuta.Staviti da proljuca 2 solje mlijeka sa soljom secera. U preostajoj solji mlijeka umutiti gustin. Dodati u prokuhano mlijeko u mutiti dok se ne zgusne. Pokriti fil sa plasticnom folijom i ohladiti. Puter treba biti omeksan i umucen u posebnoj zdjeli. Kad je fil potpuno hladan umutiti mikserom dok ne postane kremast, dodati postepeno umucen puter i mutiti da se sve sjedini; dodati kokos. Odprilike 2 trecine fila namazati na rolat. Dok motate rolat polako skidajte papir za pecenje. Premazat preostalim filom i urasiti sa kokosom ili rastopljenom cokoladom.2.Na slici je pola rolata
subota, 22. listopada 2016.
Rolat sa kokosom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Uvijena maslenica sa sirom
Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...
-
Sastojci: 3 dcl ulja 2 dcl belog vina 1 prasak za pecivo brasna po potrebi pekmez ili dzem za filovanje secer u prahu za valjanje kiflica Pr...
-
Sastojci za kore-pleh 30x20 cm 6 celih jaja 6 kašika šećera 5 kašika brašna 2 kašike kakaoa 3 kašike ulja 50 ml hladne vode 1 prašak za peci...
-
Sastojci: petit keks 200 gr. putera 2 kasike secera u prahu 1 mala teglica eurokrema 2 kasike kokosovog brasna ili mljeveni oraha mlijeko i ...
Nema komentara:
Objavi komentar