četvrtak, 20. listopada 2016.

CRVENKAPICA

                       

CRVENKAPICA




Sastojci
5 JAJA
20 DAG ŠEĆERA
10 DAG MARGARINA
1 KAJMAK
10 KAŠIKA BRAŠNA
PRAŠAK ZA PECIVO
TEGLA VIŠANJA
75 DAG SVEŽEG SIRA
5 KAŠIKA ŠEĆERA
2 VANILIN ŠEĆERA
8 LISTIĆA ŽELATINA
1/2L ŠLAGA
4 DL SOKA OD VIŠANJA
4 KAŠIKE ŠEĆERA
2 CRVENA PRELJEVA ZA TORTE
Priprema:
Izraditi žumanjke sa šećerom,dodati margarin a, zatim kajmak i brašno sa praškom za pecivo.Na kraju umješati snijeg od bjelanjaka,gore poslagati ocjeđene višnje i peći.
Fil:
Želatinu natopiti u hladnu vodu desetak minuta,zatim je ocjediti i otopiti na laganoj vatri(nesmije provreti).Pomješati sir sa obadva šećera pa u to polako umješati toplu želatinu,dodati umućeni šlag.Ovako sjedinjenu kremu namazati preko hladnog biskvita i staviti preljev.
Preljev: 4 dl soka od visanja,4 kasike secera,2 crvena preljeva za torte.U soku skuhati razvodnjen preljev za torte i lagano ga preliti preko sira i brzo poravnati.
Kolač je jako osvežavajuci a,brzo i lako se sprema.


Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...