petak, 21. listopada 2016.

NE POSTOJI NIŠTA TOOOOLIKO UKUSNO KAO OVAJ SOS OD 4 VRSTE SIRA… I MEŠA SE U SVE!

Ako ste pomislili da je priprema komplikovana i “naporna” – varate se! Traje kratko i ne zahteva nikakvu posebnu veštinu. A rezultat je fantastičan – mirisan umak koji se topi u ustima i savršeno ide uz lazanje, raviole, špagete, njoke i naravno – piletinu!
Potrebni sastojci:
  • 250 g gorgonzole
  • 250 g gaude ili edamera
  • 350 g parmezana
  • 100 g topljenog sira
  • 100 ml slatke pavlake
  • ulje
  • maslac
  • 2, 3 čena belog luka
  • so, biber, muskatni oraščić
*Po potrebi duplirati sastojke (ako želite veću količinu umaka)
Priprema
Tvrde sireve, kao i topljeni sir iseckati na što sitnije komadiće.
Zagrejati malo ulja na tiganju i propržiti čenove belog luka kratko. Potom ih izvadite iz tiganja.
Na zagrejano ulje izlijte slatku pavlaku i kada prokuva redom dodajte isckani tvrdi sir, pa gorgnozolu i na kraju topljeni sir.

Polako mešati na niskoj temperaturi, a kada se sirevi potpuno otope, dodajte kockicu maslaca, izrendani muskatni oraščić, so i biber po želji.

Kada je gotovo, u smesu dodajte polovinu izrendanog parmezana, a drugu polovinu sačuvajte za posipanje obroka uz koji ćete služiti ovaj fantastični sos.

Ovaj sos najbolje “paše” uz testeninu, piletinu i njoke, ali po želji ga možete služiti uz šta god vam padne na pamet.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...