nedjelja, 23. listopada 2016.

MARINIRANE PAPRIKE…RECEPT JEDNOG MAKEDONCA…MUŽ KAŽE BOLJE NEGO U RESTORANU



SastojciZimnica50 komada crvene mesnate paprike250ml ulje250 ml sirce1 ruka secera1ruka soli2-3 glavice bjeli luk2 veze persun1 kesica biber u zrnuPriprema1.Paprike ispecite, oljustite, al im samo drskice vadite, ostavite ih cele2.Ulje, sirce, so i secer stavite da uvrije u vecu serpu.3.Kada marinada zavri stavite paprike, da se malo proprze(prokuhaju ) u marinadi.4.Radite to na tihoj vatri i nemojte mesati nego samo protresite serpu.5.Max. desetak miin, marinirajte paprike6.Bjeli luk sitno iseckajte i promesajte sa seckanim persunom i biberom7.Kad se malo prohlade paprike, redgajte red paprika, pa stavite odozgo od luka i persuna, pa opet, paprike i tako redom8.Polijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noci9.Ujutru dospite jos od marinade u tegle, zatvorite i cekajte zimu10.Dobar tek

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...