utorak, 18. listopada 2016.

Gibanica na poseban način



Sastojci:
Tijesto:
8 listova gotovog tijesta za savijače
Nadjev:
60 dag svježeg sira
5 jaja
12 dkg margarina
2 dl kiselog vrhnja
2 dl mlijeka
15 dkg šećera
limunova korica
vanilin-šećer

Margarin pjenasto umiješajte, dodajte propasirani svježi sir, jaja, vrhnje, šećer, mlijeko, struganu koricu limuna, vanilin-šećer, pa sve dobro izmiješajte. Svaki list tijesta lagano izgužvajte, dobro umočite u smjesu od sira i stavite jedan pokraj drugoga u namašćenu tepsiju, pise savjetnica.com
Ostatak smjese prelijte po površini i stavite peći oko 1 sat na temperaturu od 220°C (473 K). Poslužite toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...