četvrtak, 20. listopada 2016.

Recept za najukusnije japanske palačinke

Recept za najukusnije japanske palačinke



Do sada su bile popularne samo američke i klasične palačinke, ali da li ste ikada čuli za japanske? Sada je red na njih da postanu poznate zbog neodoljivog ukusa i zanimljivog izgleda.
Sastojci:
– 2 veća jajeta
– ¾ šolje mlaćenice
– ¼ šolje šećera
– ½ male kašike vanile
– ¼ male kašike soli
– 1 + ½  šolje brašna
– 1 mala kašika praška za pecivo
– ¼ male kašike sode bikarbone
– 2 kašike biljnog ulja
Priprema:
Stavite u blender jaja, mlaćenicu, šećer, vanilu i so. Mutite na najnižoj brzini nekoliko sekundi, kako bi se sastojci sjedinili. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i nastavite sa mućenjem oko 15-20 sekundi, dok se ne stvori homogena smesa – testo. Za pravljenje ovih palačinki će vam biti potreban kalup okruglom oblika.
Ugrejte tiganj za palačinke na srednjoj temperaturi i premažite unutrašnji deo kalupa, kako se testo ne bi zalepilo za njega. Preostalim uljem premažite dno tiganja i kalup stavite na njegovu sredinu. Sačekajte da se tiganj još malo zagreje, pa sipajte testo za palačinke u kalup, do pola njegove visine. Vodite računa da ne stavite previše, jer će testo porasti i preći preko kalupa.

Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke

Pržite palačinku oko 4 minuta ili dok ne krenu da se stvaraju mehurići na vrhu palačinki. Uz pomoć špatule polako okrenite palačinku sa kalupom i nastavite sa prženjem narednih 3 minuta ili dok dno ne postane zlatne boje, a sredina testa tvrda.

Servirajte ih sa puterom i javorovoim sirupom ili drugim dodacima po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Uvijena maslenica sa sirom

Jako fina pogača koja se može praviti sa ili bez sira Sastojci Tijesto: 500 g glatkog brašna 1 jaje 250 ml vode (ja sam stavljala...